2010. augusztus 14., szombat

Fokhagymamártás

Fokhagymamártás
 hozzávalók
  • 1 fej fokhagyma,
  • 2 e.k. étolaj
  • 2 e.k. liszt,
  • 1,5 dl tejföl,
  •   só, vegeta,  
  • 1- 2dl víz
                                                               


    Elkészítés:
    Megtisztítjuk a hagymát és  fokhagymazúzón  összetörjük, majd olajon kevés vízzel megpároljuk,  közben sóval és vegetával fűszerezzük , majd olajon kevés vízzel megpároljuk,  közben sóval és vegetával fűszerezzük. Majd  hozzáadjuk a lisztet, várunk  vele egy kicsit mintha rántást készítenénk,,  A tejfölt felhígítjuk vízzel, majd hozzáadjuk a mártáshoz. Majd még kellő mennyiségű vízzel felengedjük

    Ebből a mennyiségből 2 adag lesz

    Jó étvágyat hozzá !

    Marcsi a konyhában

     Ma húslevest főztem egész  hétvégére, mivel volt tarja csontom  a fagyasztóba. Mert az utóbbi időben  nálunk ez volt a kedvenc, ily elég sok csontom volt. Több alkalommal is készítettem belőle sült húst, mióta a húgomtól  kaptam egy jó receptet .
    Ha érdekel nézd meg a " Néhány recept húgom konyhájából oldalbejegyzésemnél.
     Ilyen címen  jegyeztem  be: Sertéstarja sték módra

    A  húslevesből nem lehet keveset készíteni, ezért  több adagra osztom és egy részét le szoktam  fagyasztani, most is  így történt. 
     A levesbe  főtt hús elfogyasztása nálunk  nehezen meg,  sajnos nem  nagyon szeretjük  ezért  aztán arra gondoltam mivel ma ne megyünk olyan  helyre készítek  Fokhagymamártást.  Az viszont a párom egyik    kedvence, én is  szeretem .
     A fokhagyma mártás receptjét másik bejegyzésbe találjátok meg.

    Az én paprikás krumplim

    Egyszerű gyors ebéd:
    Valahogy tegnap időzavarba  kerültem, közelgett a déli 12 óra, mit is főzek gyorsan  gondoltam egyet,hát a paprikás krumpli talán megfelelő lesz.
    Mivel szeretek kísérletezni már többször kipróbáltam,  hogy teszek  bele babérlevél és paradicsomlevet ( amit én főzem be télire, természetesen ez tavalyi még . ) Hát most is mint mindig jól sikerült
     ime  az én receptem:
    hozzávalók
    •  50 dkg  krumpli, 
    • 1 fej vöröshagyma,
    • 3-4 db  babérlevél, 
    • zöldpaprika,  és paradicsom
    • 1dl  paradicsom lé,
    • 1,5l víz,
    • Egy darabka lecsó kolbász,  
    • 2 pár virsli .
    • 2 e.k szalonna zsír   
    •  só  + vegeta 
    • 1 e. k. pirospaprika  
                                       Elkészítés: A hozzávalókat feldaraboltam ( a burgonyát karikára vágtam, ezt régebben  nem így szoktam, de mivel van egy jó kidarabolom,ezt is  már többször kipróbáltam így is az eredmény nagyon  jó lett.)

    A burgonya így gyorsabban jobban átfőtt ( megfőtt).  A vöröshagymát elreszeltem, mivel volt egy kis  füstölt szalonna zsír azt  használtam hozzá, most kivételesen. gyorsan elkészültem az ebéddel.
     Nagyon jól sikerült, kovászos uborkát ettünk  hozzá.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...