2010. augusztus 14., szombat

Fokhagymamártás

Fokhagymamártás
 hozzávalók
  • 1 fej fokhagyma,
  • 2 e.k. étolaj
  • 2 e.k. liszt,
  • 1,5 dl tejföl,
  •   só, vegeta,  
  • 1- 2dl víz
                                                               


    Elkészítés:
    Megtisztítjuk a hagymát és  fokhagymazúzón  összetörjük, majd olajon kevés vízzel megpároljuk,  közben sóval és vegetával fűszerezzük , majd olajon kevés vízzel megpároljuk,  közben sóval és vegetával fűszerezzük. Majd  hozzáadjuk a lisztet, várunk  vele egy kicsit mintha rántást készítenénk,,  A tejfölt felhígítjuk vízzel, majd hozzáadjuk a mártáshoz. Majd még kellő mennyiségű vízzel felengedjük

    Ebből a mennyiségből 2 adag lesz

    Jó étvágyat hozzá !

    2 megjegyzés:

    Bianka írta...

    Nagyon rég ettem, biztos finom lett

    MJ írta...
    Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...