2012. június 4., hétfő

A Kapor

 A kaporról ismét itt is olvashatsz 
Már mint az  előzőekben írtam Szeretem  , kedvelem a kaprot.
 A Szakács könyvemben  megakadt a szemem  egy  recepten " Kapor leves "  Így hát  ki  is próbáltam ezt receptet. Nagyon  tartalmas ízletes  levest  készítettem.

 Kapor leves

Hozzávalók :


  •   1 csokor vágott zöld kapor
  •   2 e . k .  étolaj
  •   2 dkg liszt
  •   1 dl tejföl 
  •   2dl tej 
  •   2 dl víz
  •   1 tojássárgája  
  •   Só
 elkészités:
Az összevágott kaprot  1 - 2 percig  az olajon  megpároljuk  ,  majd  hozzáadjuk  a lisztet,  majd felengedjük  vízzel, miután  felforrt  hozzáadjuk 2dl  forró tejet ízlés szerint sózuk. Majd a tejfölbe  bele keverjük a tojássárgáját , és  ezzel  behabarjuk a levest. Majd egy forrás után  levesszük a tűzről.

Pirított zsemle kockát  vagy kifli karikát  készítünk  hozzá , 2- 3 db  tojás  keményre  főzünk.
 Ezzel tálaljuk

 Nagyon ízletes  tápláló leves. máskor  is  készítek majd ilyen.

 Ajánlom nektek érdemes elkészíteni
Gyorsan elkészíthető.Még egy tál ételnek is megfelel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...