2012. június 4., hétfő

A Kapor

 A kaporról ismét itt is olvashatsz 
Már mint az  előzőekben írtam Szeretem  , kedvelem a kaprot.
 A Szakács könyvemben  megakadt a szemem  egy  recepten " Kapor leves "  Így hát  ki  is próbáltam ezt receptet. Nagyon  tartalmas ízletes  levest  készítettem.

 Kapor leves

Hozzávalók :


  •   1 csokor vágott zöld kapor
  •   2 e . k .  étolaj
  •   2 dkg liszt
  •   1 dl tejföl 
  •   2dl tej 
  •   2 dl víz
  •   1 tojássárgája  
  •   Só
 elkészités:
Az összevágott kaprot  1 - 2 percig  az olajon  megpároljuk  ,  majd  hozzáadjuk  a lisztet,  majd felengedjük  vízzel, miután  felforrt  hozzáadjuk 2dl  forró tejet ízlés szerint sózuk. Majd a tejfölbe  bele keverjük a tojássárgáját , és  ezzel  behabarjuk a levest. Majd egy forrás után  levesszük a tűzről.

Pirított zsemle kockát  vagy kifli karikát  készítünk  hozzá , 2- 3 db  tojás  keményre  főzünk.
 Ezzel tálaljuk

 Nagyon ízletes  tápláló leves. máskor  is  készítek majd ilyen.

 Ajánlom nektek érdemes elkészíteni
Gyorsan elkészíthető.Még egy tál ételnek is megfelel.

4 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Boldog Új Évet!!!

Mária írta...

megkésve de köszönöm :)

Névtelen írta...

Kedves Mellissina viszont

Mária írta...

ooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...