Gyermek koromban emlékszem a palacsinta tésztába sült almára,
sajnos nem tudom , hogyan is készült
Már rég tervezem hogy hasonlóval szívesen megpróbálkoznék
Olvastam valahol ezt a receptet, első próbálkozásra is remekül sikerült
hozzávalók:
- 25dkg liszt,
- 3dl tej,
- 1/2 e.k. cukor,
- késhegynyi só,
- 2 tojás,
- 3 db közepes alma
Az almát negyedekbe vágjuk, megpucoljuk a magházát eltávolítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Majd megforrósítjuk az olajat, és úgy járunk el mit amikor palacsintát sütünk, A a palacsinta sütőt megmelegítjük, tesszük bele egy e. k étolajat, megforrósítjuk, majd egy merőkanál tésztát helyezünk a forró serpenyőbe. A tésztát megpakoljuk almadarabokkal és mint két felét megsütjük.
Ebből az adagból 7- 8 db lesz.
Fahéjas cukorral tálaljuk.