2012. május 13., vasárnap

Tonhalas paradicsomos penne


Paradicsomos tonhalas penne sajttal

A penne  tészta egy másik változatban készült,
Olvastam nem régiben arról hogy paradicsomos pennét sokféleképpen  készíthetjük. pl halkonzervvel is.  így Én is megpróbálkoztam vele. Az alap receptemet lásd itt  , ezt bővítem  ki .
 a következő  hozzávalókkal:
-tonhal  konzerv, -vöröshagyma,- olíva bogyó.
 Ugyan  úgy készült mint a másik,  csak ezekkel a hozzávalókkal is.


 Hozzávalók
  •     1doboz darabolt paradicsom konzerv  (400g)
  •     1 cs (500g) tollhegy tészta ( penne tészta)
  •     6-8 gerezd fokhagyma
  •     1 k..k bazsalikom
  •         2-3 e.k. olíva olaj
 és még
  • 1 doboz  tonhal konzerv
  •  1 kifej reszelt vöröshagyma
  •  ízlés szerint olíva bogyó ( kb 15- 20 szem) apróra összedarabolva   
  • sajt ízlés szerinti fajta és mennyiség (reszelve )
  •     1 e.k.  só  ( főzővíz be)

Elkészítés:
A tésztát  Kb.2 liter sós vízben megfőzzük. Közben a  vörös hagymát forró Olíva olajban megpároljuk  és fokhagymát összezúzzuk és ezt is hozzá adjuk. Majd  az Olíva olajban megpároljuk (1- 2 percig)
ez után hozzáadjuk  tonhal konzervet , majd  rátesszük darabolt paradicsom konzervet.
.
 Esetleg ha van (adhatunk  hozzá még kb. 1dl paradicsom ivólevet ( ez most elmaradt )
 Ezzel együtt még néhány forraljuk percig, majd hozzáadjuk a bazsalikomot.
 Ekkor már csak 1- 2 percig  főzzük. Majd félre tesszük.

 Közben reszelünk  sajtot (ezt nagyobb lyukú,reszelőn  javaslom.), ezt is  félre tesszük.Ha a tésztánk meg főtt ( elég puha  lett)  kiszedjük  a vízből, és a  tonhalas paradicsomhoz  adjuk .


tálalási  javaslat: Reszelt sajttal  tálaljuk








nagyon ízletesre sikerült, máskor is  elkészítem.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...