2012. április 9., hétfő

Kakaós Kevert sütemény

Egyik kedvenc sütim, nagyon egyszerű sütemény gyorsan elkészíthető.

A receptet eredetileg  a Horváth Ilona Szakácskönyvemből való,
"Kakaós lepény"
 amit Én egy kicsit átvariáltam.
Alapja lehet egyéb Kevert tésztáknak is
Lásd itt :_Egyszerű fahéjas szilvás lepény 

Kakaós sütemény /kevert tészta/
(olcsó , egyszerűen elkészíthető)


Hozzávalók:
  • 2 tojás,
  • 25 dkg cukor
  • 5dkg zsiradék / vaj v. margarin v. zsír/
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó / vagy 2 evőkanál/
  • 1 cs. Sütőpor
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral, zsiradékkal összekeverem és hozzá adom a tejet.
Ezután az egészet Turmix keverővel összekeverem, majd hozzáadom a kakaóport,
és a sütőporral összekevert lisztet, rövid ideig ezt is keverem, majd a
tojásfehérjét felverem és óvatosan összekeverem, hogy ne törjem össze.
A masszát kb.25x40cm tepsibe teszem, előtte a tepsit vékonyan bekenem zsiradékkal és kilisztezem, vagy sütőpapírral kibélelem.
A tésztát előmelegítet sütőben ( 180°c)megsütöm.
 / hasonlóan készül mint a piskóta/ (tortalapnak is felhasználható

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...