2010. augusztus 4., szerda

A kókuszos a kedvencem

 Amikor vásároni mentünk, mindig sovárogva mentem el az édesség polc mellett. Azt történt egyszer,  hogy egy vendégség alkalmával a húgoméknál a sok finomsütemény között rátaláltam a kedvenc édességemre, ami  házi változatban készült. Most bemutatnám  nektek. Kostoljátok meg.
Raffaello (házi)
               -(édesség sütés nélkül) Angitól
Hozzávalók:
  • 36 dkg tejpor,
  • 1 db Ráma margarin (25 dkg)
  • 36 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl víz
  • + 1 csomag kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A cukrot 1dl vízzel felfőzzük, és még melegen belekeverjük a margarint.
Langyosra hűtjük és beletesszük a tejport és a 20 dkg kókuszreszeléket. Jól összedolgozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Mikor jól formázható lesz, gombócokat formázunk belőle és a közepébe / mazsolát, v. mandulát, v. mogyorót, v. diót /teszünk.
(Ebben most mandula van) Ha készen vagyunk, a gombócokat egyesével kókuszreszelékbe forgatjuk. Zárt dobozban több hétig is eláll.
Jó étvágyat hozzá!!

Kedvenc süteményem

 Nagyon egyszerű az én kedvencem  a látszat ellenére nem túl munkás, elálló egyszerű.  szeretettel adom, kóstoljátok meg.
 Íme a receptje:
Kókuszos - mézes szelet
Hozzávalók:
  • A tésztához
  • 20 dkg cukor,
  • 2 egész tojás,
  • 5 dkg zsír v. margarin,
  • 1,5 dl tej,
  • 4 evő kanál méz,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor

 Máz:hozzávalók
 -25 dkg margarin, 5 dkg kakaó, 20 dkg cukor, 6 evő kanál tej,
még kell hozzá:
- 1 csomag /200 g/ kókusz reszelék a hempergetéshez
Elkészítés:

A cukrot, tojássárgáját, mézet, tejet, és zsiradékot egy mely tálba tesszük, a turmix gép habverőjével jól összekeverjük, közben hozzá adjuk a sütőport és a lisztet.
Majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, ezt is lazán hozzákeverjük
/ úgy, mint a piskótánál szoktuk, hogy ne törjön össze a hab /.

A tésztát közepes méretű tepsibe tesszük, de előtte kizsírozzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, vigyázzunk ne hogy megégjen a tészta/
Ha a tésztánk kihűlt, tetszőleges méretűre vágjuk.
/ én kb. 5-6 cm kockákat, /téglalapformát/ szoktam vágni.

Máz elkésztése:
a margarint megolvasztjuk, és hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tejet és ezt sűrűre főzzük.
ha a máz elkészült, akkor a felszelt tésztát egyesével belemártogatjuk, és utána kókusz reszelékbe forgatjuk. Majd egy tálcára tesszük egymás mellé, ha megszárad akkor fogyasztható ( kb. ez 10 -15 perc)
jó étvágyat hozzá, nagyon finom süti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...