2010. augusztus 4., szerda

A kókuszos a kedvencem

 Amikor vásároni mentünk, mindig sovárogva mentem el az édesség polc mellett. Azt történt egyszer,  hogy egy vendégség alkalmával a húgoméknál a sok finomsütemény között rátaláltam a kedvenc édességemre, ami  házi változatban készült. Most bemutatnám  nektek. Kostoljátok meg.
Raffaello (házi)
               -(édesség sütés nélkül) Angitól
Hozzávalók:
  • 36 dkg tejpor,
  • 1 db Ráma margarin (25 dkg)
  • 36 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl víz
  • + 1 csomag kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A cukrot 1dl vízzel felfőzzük, és még melegen belekeverjük a margarint.
Langyosra hűtjük és beletesszük a tejport és a 20 dkg kókuszreszeléket. Jól összedolgozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Mikor jól formázható lesz, gombócokat formázunk belőle és a közepébe / mazsolát, v. mandulát, v. mogyorót, v. diót /teszünk.
(Ebben most mandula van) Ha készen vagyunk, a gombócokat egyesével kókuszreszelékbe forgatjuk. Zárt dobozban több hétig is eláll.
Jó étvágyat hozzá!!

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Ki fogom próbálni fehéren még nem készítettem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...