Sokak számára bizonyára ismert étel, több változatáról is hallottam már. Az elnevezése is tájanként változik.Most azért megosztanám ezt a receptemet is. Szinte minden alkalomra megfelelne. Én általában gyors vacsorákhoz készítem, teával.
Története néhány szóban, egyszer régen egy ismerősnél ettem elöször hasonlót. Azóta már saját elképzelés és tapsztalat szerint készítem. -- Íme a receptem:
Burgonya fasírt
Hozzávalók:
- 1/2 kg vagy.1 kg krumplit (lereszelem sajtreszelőn )
- hozzá adok (ízlés szerint):
- 15 dkg vagy 20 dkg lisztet, ( a burgonya arányok megfelelően)
- 1 tojást
- 1 fej reszelt vöröshagymát
- 3-4 gerezd zúzott fokhagymát
- sót, borsot, ( vegetát )
az egészet összekeverem .Galuska szerű tésztát kapok.
Hagyom egy kicsit állni, ekkor a massza lágyul, mert a burgonya levet enged.
Egy serpenyőbe olajat forrósítok, és evőkanállal beleszaggatom a tésztát, és egy kicsi szétlapítom.
Mindkét felét pirosra sütöm
Megjegyzés:
- Már többször késztetem és azt tapasztaltam, ha kevesebb lisztet teszek hozzá, akkor még finomabb lesz.. A hozzávalók receptben egy arány melyet könnyen variálhatjuk.
- Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, tejföllel is.
1 megjegyzés:
Valóban ismert, nagyon népszerű étel, legalábbis a családomnál. Mifelénk ezt tocsinak hívják.
Megjegyzés küldése