2010. szeptember 5., vasárnap

Májpástétom

  Ezt a receptet régebben találtam, most rászántam magam hogy kipróbáljam.
 Elkészítés: 1/2 kg májjal készítsünk resztelt májat.

 Én most csirkemájjal készítettem.
Hozzávalók:
  •  50 dkg máj
  •  3 fej vöröshagyma,
  •  1e.k pirospaprika,
  •  3-4 e.k olaj,
  • őrölt bors, majoránna  só,
 A vöröshagymát megfelelően apróra összevágjuk, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk májat. Mikor elkészül a resztelt máj, akkor fűszerezzük.

 Májpástétom: hozzávalók
  •  1/2 kg májból resztelt máj,
  •  2 dl tej,
  •  2 zsemle,
  •  3 tojás,
  •  só ,bors ízlés szerint,
  •  kb1dl étolaj.





 Elkészítés:
A resztelt májat húsdarálón megdaráljuk, hozzáadunk 2 db tejben áztatott zsemlét, és a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük  
  Majd kiolajozzuk a jénai tálat, behelyezzük a masszát, majd a tetejére is teszünk néhány evőkanál étolajat. Kb 180C fokos sütőben 20 percig sütjük 

 Melegen és hidegen is fogyasztható.
Főételnek is kitűnő krumplipürével és savanyúsággal.
Mi hidegen fogyasztójuk vacsorára kovászos uborkával
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...