2010. augusztus 10., kedd

Karfiolos – zöldségleves

Karfiolos – zöldségleves
Hozzávalók:
  • 15dkg karfiol,
  • 1-1 szál fehér és sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szem burgonya
  • petrezselyem zöld, (ha van)
  • 2 evőkanál liszt, 1kiskanál pirospaprika, só, vegetta,
  • 1 vagy 1,5dltejfől
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 2 l víz a leves felengedéséhez

Elkészítés:
A vöröshagymát lereszeljük, a karfiol apró rózsákra szedjük, a zöldségeket karikára vágjuk, a krumplit apró kockára vágjuk, olajon kevés vízzel megpároljuk
Ha a zöldségek megpuhultak hozzá adunk 1 ek lisztet, és a pirospaprikát, hozzá adjuk a zöld petrezselymet és felengedjük 2 l vízzel. Megvárjuk, még felforr. Majd a tejföl elkeverjük csomómentesen a lisztel és a leveshez adjuk.
Ha még egyet forrt tálalhatjuk az előre kifőzött levesbetéttel. Ízletes laktató levest kapunk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...