Hozzávalók:
- 15dkg karfiol,
- 1-1 szál fehér és sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem burgonya
- petrezselyem zöld, (ha van)
- 2 evőkanál liszt, 1kiskanál pirospaprika, só, vegetta,
- 1 vagy 1,5dltejfől
- 2-3 evőkanál étolaj
- 2 l víz a leves felengedéséhez
Elkészítés:
A vöröshagymát lereszeljük, a karfiol apró rózsákra szedjük, a zöldségeket karikára vágjuk, a krumplit apró kockára vágjuk, olajon kevés vízzel megpároljuk
Ha a zöldségek megpuhultak hozzá adunk 1 ek lisztet, és a pirospaprikát, hozzá adjuk a zöld petrezselymet és felengedjük 2 l vízzel. Megvárjuk, még felforr. Majd a tejföl elkeverjük csomómentesen a lisztel és a leveshez adjuk.
Ha még egyet forrt tálalhatjuk az előre kifőzött levesbetéttel. Ízletes laktató levest kapunk
1 megjegyzés:
Nagyon szeretem, kár hogy férj nem rajong érte, mert akkor gyakran készíteném
Megjegyzés küldése