2010. szeptember 9., csütörtök

Máglyarakást készítettem

Máglyarakás

   A környékünkön  van egy  pék üzlet, a napokban akciós volt a kifli, ezért elhatároztam, hogy készítek  Máglyarakást, most megosztom  veletek  a receptemet,  nekem remekül sikerült.







Hozzávalók:
  • 20dkg vajas kifli, vagy kalács (Ez nekem 4 db kifli volt)
  •  3 tojás,
  • 1/2 l tej,
  •  10 dkg cukor,
  •  3 dkg margarin (vaj),
  • 10 dkg darált dió,
  •  10 dkg mazsola, (ha nincs, megy v. cseresznyebefőtt),
  •  1/2 dl rum,
  •  1/2 kg alma,
  •  3 e.k baracklekvár,


 Elkészítés:
A péksüteményt karikára vágjuk, a tojássárgáját cukorral és olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt péksüteményre öntjük (amit előtte egy mély tálba helyeztünk). Egy ideig állni hagyjuk, majd egy tűzálló tálba tesszük rétegezve a többi hozzávalóval együtt. (a mazsolát vagy a befőttet előtte rumba áztatjuk)  , meghintjük darált dióval.   Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel beborítjuk.


Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.  Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ebbe belekeverjük a baracklekvárt, majd ezt a megsült alma tetejére tesszük, ezzel még 15 percig sütjük, addig, amíg a hab jól megkeményedik, és kissé megpirul.   Jó étvágyat hozzá







Ezt a receptet a Horváth  Ilona  szakácskönyvből készítettem
 ezt még melegen vágtam  fel ezért egy kicsit szét eset



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...