A környékünkön van egy pék üzlet, a napokban akciós volt a kifli, ezért elhatároztam, hogy készítek Máglyarakást, most megosztom veletek a receptemet, nekem remekül sikerült.
Hozzávalók:
- 20dkg vajas kifli, vagy kalács (Ez nekem 4 db kifli volt)
- 3 tojás,
- 1/2 l tej,
- 10 dkg cukor,
- 3 dkg margarin (vaj),
- 10 dkg darált dió,
- 10 dkg mazsola, (ha nincs, megy v. cseresznyebefőtt),
- 1/2 dl rum,
- 1/2 kg alma,
- 3 e.k baracklekvár,
Elkészítés:
A péksüteményt karikára vágjuk, a tojássárgáját cukorral és olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt péksüteményre öntjük (amit előtte egy mély tálba helyeztünk). Egy ideig állni hagyjuk, majd egy tűzálló tálba tesszük rétegezve a többi hozzávalóval együtt. (a mazsolát vagy a befőttet előtte rumba áztatjuk) , meghintjük darált dióval. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel beborítjuk.

Ezt a receptet a Horváth Ilona szakácskönyvből készítettem
![]() | ||
ezt még melegen vágtam fel ezért egy kicsit szét eset |