2010. szeptember 2., csütörtök

Kelbimbós - zöldség leves

  Nehéz volt  ma kitalálnom, milyen  levest is  készítsek, volt ugyan  friss zöldségem a hűtőszekrényben, de valahogy nem volt  kedvem  hozzá.  Ezért aztán itt az interneten is körülnéztem. Olvastam  valahol,  hogy Kelbimbóleves, arra gondoltam saját elképzelésem alapján én is  készítek,  mivel  volt még a fagyasztóba  egy  darab megbontott zacskóval.

 Íme az én levesem  hozzávalói:
  •  20dkg milelit kelbimbó,
  •  2 fehérrépa, 
  •  2 sárgarépa,
  • egy darabka zeller, 
  • 1 fej  vöröshagyma, 
  • zöldség és zeller levél 
  •   fűszerek:  köménymag  só,  vegeta, 
  • 1teás k.  pirospaprika, 
  • 1 e.k.  szalonnazsír,
  • 1e.k. liszt,
  • 2 liter víz 
elkészítés:
A zöldségeket feldaraboltam és  a kelbimbóval együtt   szalonna zsíron  megpároltam  sóval  és vegetával  köménnyel együtt,  majd mikor megpuhult, hozzáadtam  a lisztet  és  a pirospaprikát, majd  felengedtem  2l  vízzel. hagytam  hogy egyet forrjon  ez  kb 10 perc volt. Majd külön  kifőztem a levestésztát és már kész is volt.  Hát  remekül sikerült, ízletes  finom  levest  kaptam

Egyszerű lekvár készítés

Már többször kipróbáltam ezt a módszert,  nekem  bejött. Most szilvalekvárt készíttetem, de más gyümölccsel is megoldható. Néhány éve cseresznye lekvárt  készíttetem, egyik  évben őszibarackot.  Mindegyik  nagyon  jól sikerült
 Most volt egy kis szilva, azt kimagoztam  és húsdarálón  ledaráltam.

Ezzel a módszerrel  kb. 1/2 óra alatt elkészültem, a lekvárt csak  rövid ideig  kell főzni. Most diétásan édesíttetem  meg. A gyümölcshöz adtam  fahéjat és szegfűszeget is,  mivel ez a szilvához  nagyon illik.

  Egyik évben ezt a tartósítót a sárgabarack lekvár készítésnél is  kipróbáltam.

 A recept leírása  a tartósító tasakon  megtalálható !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...