2010. szeptember 5., vasárnap

Májpástétom

  Ezt a receptet régebben találtam, most rászántam magam hogy kipróbáljam.
 Elkészítés: 1/2 kg májjal készítsünk resztelt májat.

 Én most csirkemájjal készítettem.
Hozzávalók:
  •  50 dkg máj
  •  3 fej vöröshagyma,
  •  1e.k pirospaprika,
  •  3-4 e.k olaj,
  • őrölt bors, majoránna  só,
 A vöröshagymát megfelelően apróra összevágjuk, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk májat. Mikor elkészül a resztelt máj, akkor fűszerezzük.

 Májpástétom: hozzávalók
  •  1/2 kg májból resztelt máj,
  •  2 dl tej,
  •  2 zsemle,
  •  3 tojás,
  •  só ,bors ízlés szerint,
  •  kb1dl étolaj.





 Elkészítés:
A resztelt májat húsdarálón megdaráljuk, hozzáadunk 2 db tejben áztatott zsemlét, és a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük  
  Majd kiolajozzuk a jénai tálat, behelyezzük a masszát, majd a tetejére is teszünk néhány evőkanál étolajat. Kb 180C fokos sütőben 20 percig sütjük 

 Melegen és hidegen is fogyasztható.
Főételnek is kitűnő krumplipürével és savanyúsággal.
Mi hidegen fogyasztójuk vacsorára kovászos uborkával

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nyelek nagyokat, nagyon finom lehet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...