Almás pite
Hozzávalók
- 35-40 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 1 dl tej,
- 2 dkg élesztő,
- 1/2 cs sütőpor,
- 2 e. k. cukor,
- 25 dkg margarin,
- 1 csipet só,
- 2-3 e. k. tejföl
- 1- 1, 5 kg alma,
- 2 e.k fahéj,
- Ízlés szerint cukor,
- 2- 3 kanál étolaj
- 8 dkg darált dió
+ egy tojás, amivel megkenjük a tészta tetejét.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolni zsíros tésztát készíteni. Az élesztőt kevés édes tejben felfutatjuk és a többi hozzávalóval tésztát készítünk. Melyet kb 1/2 óráig kelni hagyunk a kelesztő tálban.
Amíg kel a tésztánk elkészítjük az alma tölteléket.
Megreszeljük az almát, eltávolítjuk az almáról a felesleges levet, kevés étolajon megpároljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal. Az enyém most még így is leveses volt,
ezért tettem hozzá 1 e.k. búzadarát.
Majd a meg kelt tésztát kétfelé osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk. rászórjuk, a dió felét majd rátesszük az almát majd ismét a diót. . ráhelyezzük, a tészta másik felét villával megszurkáljuk, majd megkenjük tojással. előmelegített sütőben 180 hőfokon 25- 30 percig sütjük.
1 megjegyzés:
Egyik nagy kedvenc és még sosem készítettemm. Istenien néz ki
Megjegyzés küldése