Ez a recept nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
Ezért el készítettem
Menet közben nehezen boldogultam, ezért változtattam rajta egy kicsit így az én változatomat teszem közzé.
.Íme az eredmény.
Sárgarépás kalács (30 darab)
- 18 dkg margarin,
- 20 dkg liszt,
- 2 db egész tojás,
- 2 db tojásfehérje,
- 20 dkg sárgarépa,
- 25 dkg alma,
- 1dl tej
- 1 sütőpor
- 3 e.k. édesítő ( diétás cukor)
A meghámozott, kimagozott almákat és a megtisztított sárgarépát lereszeljük,
A margarint a liszttel és a 2 tojássárgájával jól (összedolgozzuk) összekeverjük, hozzáadunk 1dl tejet az almát- és répát a tésztához keverjük.
Végül hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből felvert kemény habot.
A tésztát kizsírozott és lisztezett, sütőformába öntjük és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
megjegyzés:
Én patikai édesítőt használtam, de még is nagyon édes volt, és nagyon finom , hamar el is fogyott.
Mindenkinek ajánlom próbálja ki. Jó étvágyat hozzá!!
2 megjegyzés:
Ez nagyon jó! Nem vagyok cukorbeteg, de tetszik. :)
Van egy húsvéti ajánlatom. Nézz be hozzám!
Megjegyzés küldése