Gyors egyszerű SOMLÓI GALUSKA ( saját összeállítás )
Hozzávalók:
- 1 l tej ,
- 1 cs. vaníliás puding por,
- 1 cs. csokoládés puding por,
- 8 -10 dkg vaj,
- 10 dkg darált dió,
- 1/2 dl rum,
- 1 rum aroma,
- 5-10 dkg mazsola,
- 2 cs. babapiskóta (400g),
- 1 db Katica tortabevonó étcsokoládé( 60g)
- 5 dkg margarin
- habtejszín (tálaláshoz)
A mazsolát megáztatjuk a ½ dl rumban. A pudingokat elkészítjük, a szokásos módon, külön - külön a vaníliásat és a csokisat mikor elkészült, mindegyikbe bele keverünk 4-5 dkg vajat még melegen, és hagyjuk kihűlni. Közben a babapiskótát megfelelő darabokra összetörjük, majd előkészítünk egy megfelelő méretű jénai vagy fedeles tálat. Melybe rétegezve, bele helyezzük a hozzávalókat. De előtte megolvasztjuk a tortabevonót, és hozzáadjuk az 5 dkg margarint, ezzel együtt olvasztjuk meg ,és teszünk hozzá a rum aromából azért, hogy ne dermedjen meg a csokoládé, ízletesebb legyen. A mazsolát leszűrjük a rumtól.
Sorrend: piskota, vaníliás puding, dió, mazsola, rum, (rumaroma), olvasztott csokoládé, csoki puding, ezt addig rétegezzük, még el nem fogynak a hozzávalók.
Nagyon egyszerű finom édesség, gyorsan elkészül.
A hűtőszekrénybe 1 órára eltesszük, hogy összeérjenek az ízek, utána tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése