2010. augusztus 3., kedd

Gyors egyszerű SOMLÓI GALUSKA

SOMLÓI GALUSKA
 Gyors egyszerű SOMLÓI GALUSKA ( saját összeállítás )
 Hozzávalók:
  • 1 l tej ,
  • 1 cs. vaníliás puding  por,
  • 1 cs.  csokoládés puding  por,
  •  8 -10 dkg vaj,
  • 10 dkg darált  dió,
  • 1/2 dl  rum,
  • 1 rum aroma,
  • 5-10 dkg mazsola,
  •  2 cs. babapiskóta (400g),
  • 1 db  Katica tortabevonó étcsokoládé( 60g)
  •  5 dkg margarin
  •  habtejszín (tálaláshoz)
 Elkészítés:
 A mazsolát megáztatjuk a ½ dl rumban.  A pudingokat elkészítjük, a szokásos módon, külön - külön a vaníliásat és a csokisat mikor elkészült, mindegyikbe bele keverünk 4-5 dkg vajat még melegen, és hagyjuk kihűlni. Közben a babapiskótát megfelelő darabokra összetörjük, majd előkészítünk egy megfelelő méretű jénai vagy fedeles tálat. Melybe rétegezve, bele helyezzük a hozzávalókat. De előtte megolvasztjuk a tortabevonót, és  hozzáadjuk az 5 dkg  margarint,  ezzel együtt olvasztjuk meg ,és  teszünk  hozzá a rum aromából azért,  hogy ne  dermedjen meg a csokoládé, ízletesebb legyen.  A mazsolát  leszűrjük a rumtól.
Sorrend: piskota, vaníliás puding, dió, mazsola, rum, (rumaroma), olvasztott csokoládé, csoki puding, ezt addig rétegezzük, még el nem fogynak a hozzávalók.
 Nagyon egyszerű finom édesség, gyorsan elkészül.
 A hűtőszekrénybe 1 órára eltesszük, hogy összeérjenek az ízek, utána tejszínhabbal tálaljuk.
 Jó étvágyat hozzá!!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...