2010. július 4., vasárnap

Halkrém ( szardiniából )


Halkrém (szardíniából)

Hozzávalók:
  • 1 db 125 g –os szardínia halkonzerv
  • 5 dkg vaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • ½ cirom leve
  • 1 mokkás kanál őrölt fehér bors
  • só ( 1 mokkás kanál ) ízlés szerint
  • 1 evő kanál mustár
  • 2-3 evő kanál majonéz
  • 1 mokkás kanál szárított petrezselyemzöld

Elkészítés:
A halkonzervet kiszálkátlanítjuk és összezúzzuk megturmixoljuk a f vöröshagymát
lereszeljük ( vagy olyan apróra daraboljuk, hogy könnyen turmixolható legyen
Majd sorban hozzáadjuk a következőket, a vajat, a citrom levét. és a többi hozzávalót.
a petrezselyem zöld lehet friss is
A hozzávalókat turmixszal vagy valamilyen más módszerrel. Krémesre keverjük. Majd ha
elkészült fogyasztás előtt kb. 1-2 orrára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek
Javaslom pirítós kenyérrel fogyasztani italnak citromos teát javaslok hozzá

Jó étvágyat. Hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...