2013. május 25., szombat

Almás_ Pulyakmell

 Almás _ pulyka  mell  fedeles jénai tálban  készítve. 

hozzávalók:

  •  4 db alma ( Jonatán , v  Idared,)
  •  40 dkg Pulyka mell filé
  •  1 e.k olíva olaj
  •  1/ 2 dl víz
  •  1 mokkás kanál   só
  •  Fűszerek: vegeta ,  fahéj, szerecsendió,


 Elkészítés:  
 A pulykamell filét  vékonyra felszeljük , jól  kiklopfoljuk, fűszerezzük, olíva olajjal  bepácoljuk. majd  vékonyra  felszeleteljük olyan tokány  módjára .
Ezt követően  4 db almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk  vékonyan fel szeleteljük,  2 db almát a jénai tál  aljára helyezünk.  Majd ráhelyeztük az előkészített pulyka mellet és  ez után a maradék almával beborítjuk.  Esetleg még  őrölt fahéjjal ízesíthetjük.  1/2 dl  vizet öntünk rá, és  rá helyezzük  a jénai tál  fedelét.
Közepes  200 C  fokos sütőben   el készítjük, el  készítési  idő  45  perc.
Burgonya pürét  készítünk  hozzá.  

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...