A receptnek ezt a nevet adtam:
Lecsós rakott hús burgonyával és cukkinivel
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús ( sertés)
- 3 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 4-5 db paradicsom
- 3 db paprika
- 1 db cukkini (30- 40 dkg-os)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Kb. 1/2 dl étolaj
- só, vegetta, bazsalikom
- 8- 10 dkg reszelt sajt
A darált húst 2 fej vöröshagymával, kevés étolajon megpároljuk. ( a hagymát én elreszeltem) , de apríthatjuk apróra is.
A burgonyát megpucoljuk (hámozás) majd vékony karikára vágjuk,majd a cukkinit, a paprikát és a paradicsomot, a maradék vöröshagymát vékony karikára daraboljuk, a foghagymát összezúzzuk. Előveszünk egy tűzálló tálat, amit vékonyan kiolajozzunk. rétegezve belehelyezzük a zöldségeket. Én így raktam: burgonya, a párolt darált hús, a zúzott fokhagyma, majd a cukkini, paprika és paradicsom , és a vöröshagyma közben bazsalikom.
A rétegek közt sóztam és vegetáztam. ( talán lehetet volna rá egy kis őrölt borsot is , de majd ezt legközelebb kipróbálom) Mikor kész voltam a tetejét befedtem alufóliával és sütőbe tettem 45 percig, (közbe többször rá néztem)
Az egész levet engedet, és főtt a saját levében, Miután levettem a fóliát egy kanállal meglocsoltam a lével és még kb. 1/2 óráig sütöttem a leve nem sült el szaftos maradt, Majd a tetejére tettem a reszelt sajtot, ezt megpirítottam, Kb. ez még 5 perc volt. Az eredmény jól sikerült könnyű laktató ebédet kaptunk.
1 megjegyzés:
Izgalmas, nagyon finom lehet
Megjegyzés küldése