Hozzávalók: a tésztához
- 30dkg liszt
- 2-3 dkg élesztő
- 1 db tojás
- 2 dl tej (1, 5 dl)
- 2 e.k. cukor
- csipet só
- 5 dkg margarin ( olvasztva)
Elkészítés :
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl cukros tejbe (1e.k cukrot adunk a tejhez),
a margarint megolvasztjuk. Én így készíttetem el: a hozzávalókat kelesztő tálba tettem és elektromos dagatóval jól kidolgoztam a tésztát, ha szükséges ( ha nagyon lágynak érezzük a tésztát, akkor tehetünk hozzá még 1- vagy 2 e.k. lisztet) cipót formázunk belőle , majd lezárjuk a kelesztő tál tetejét. Legalább egy ½ óráig ( 30.p- ig ) ne nyissuk ki. Nekem a tésztám 45 perc alatt megkelt. A gyúrótáblára helyeztem melyet előtte jól megliszteztem. A gáz tepsit kizsíroztam, majd a tésztát megfelelő méretűre nyújtottam és behelyeztem a gáz tepsibe.
Amíg a tészta megkelt kimagoztam a szilvát, amely mag nélkül 80 dkg volt. Ez a mennyiség kell minimum a tésztához, de lehet kicsit több is.
A töltelék: 80 – 90 dkg szilva
3-4 e.k. cukor
2- 3 k.k őrölt fahéj
A magozott szilvát összekeverjük fahéjas cukorral, és a tésztára tesszük
Elő melegített, sütőben 180- 200 C fokon kb 30 percig sütjük
8 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Itt az ideje,hogy én is elkészítsem!
Jól is sikerült. köszönöm a hozzászólást. a leírásból véletlenül kimaradt a margarin, de már pótoltam:)
Kedves Juci! kellemes időtöltés a sütéshez:)
Nagyon guszta, finom lehet
Nagyon jó recept,isteni lett,már többször elkészítettem,köszönöm!
Nagyon jó recept,isteni lett,már többször elkészítettem,köszönöm!
Nagyon jó recept,isteni lett,már többször elkészítettem,köszönöm!
Most csinálom először 3 éves kislányom is segédkezik , nagyon várjuk a végeredményt !:)
Megjegyzés küldése