Mostanában szombatonként ellátogatunk a piacra.Mindig van valami amit éppen betervezünk.
Így egyik alkalommal kellemes meglepetés ért, meglátam a Kaprot egyik termelőnél ( egy idősebb nénikénél.
Régebben kedvencem volt a kapor mártás, így most is az készült belőle.
Szinte azt kell mondanom, hogy megunhatatlan.
Fasírttal, vagy esetleg tükör tojással kitűnő gyors ebéd vagy vacsora .
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
1- vagy 2 cs kapor ( attól függ mekkora adagot szeretnénk készíteni)
1 e. k ecet
1 e. k. cukor
1 k.k só
2- 3 e. k. étolaj
1, 5 - 2 dl tejföl.
1, 5 dl víz
2 e.k. liszt
esetleg 1 erőleves kocka ( ezzel finomabb)
elkészítés: A vöröshagymát lereszeljük étolajon megpároljuk néhány percig.
Közben apróra daraboljuk a kaprot, majd ezt is hozzáadjuk. ezzel még pár percig pároljuk.
Majd egy kevés vizet, és a erőleves kockát,. és a 1 e.k lisztet.
Ezután hozzáadjuk a cukor az ecetet és a sót, és egy kevés vizet. ezzel is rövid ideig 1-2 percig egy kicsit főzzük, majd tejfölt 1 e.k. lisztel elkeverjük és felengedjük egy kevés vízzel.
Ezzel felengedjük a mártást. még néhány percig forraljuk.
Ebből a hozzávalókból kb 2 adag lesz. Nagyon gyorsan elkészül.
Nagyon olcsó, egyszerű étel.
A szakács könyvemben azt írják, hogy a kaprot 2 részletbe adjuk a mártáshoz, hogy megőrizze a szép zöld színét. Mert a kapor elveszti az üde zöld színét.
Én nem így csináltam
Így egyik alkalommal kellemes meglepetés ért, meglátam a Kaprot egyik termelőnél ( egy idősebb nénikénél.
Régebben kedvencem volt a kapor mártás, így most is az készült belőle.
Szinte azt kell mondanom, hogy megunhatatlan.
Fasírttal, vagy esetleg tükör tojással kitűnő gyors ebéd vagy vacsora .
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
1- vagy 2 cs kapor ( attól függ mekkora adagot szeretnénk készíteni)
1 e. k ecet
1 e. k. cukor
1 k.k só
2- 3 e. k. étolaj
1, 5 - 2 dl tejföl.
1, 5 dl víz
2 e.k. liszt
esetleg 1 erőleves kocka ( ezzel finomabb)
elkészítés: A vöröshagymát lereszeljük étolajon megpároljuk néhány percig.
Közben apróra daraboljuk a kaprot, majd ezt is hozzáadjuk. ezzel még pár percig pároljuk.
Majd egy kevés vizet, és a erőleves kockát,. és a 1 e.k lisztet.
Ezután hozzáadjuk a cukor az ecetet és a sót, és egy kevés vizet. ezzel is rövid ideig 1-2 percig egy kicsit főzzük, majd tejfölt 1 e.k. lisztel elkeverjük és felengedjük egy kevés vízzel.
Ezzel felengedjük a mártást. még néhány percig forraljuk.
Ebből a hozzávalókból kb 2 adag lesz. Nagyon gyorsan elkészül.
Nagyon olcsó, egyszerű étel.
A szakács könyvemben azt írják, hogy a kaprot 2 részletbe adjuk a mártáshoz, hogy megőrizze a szép zöld színét. Mert a kapor elveszti az üde zöld színét.
Én nem így csináltam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése