2010. augusztus 27., péntek

Teakeverék cukorbetegeknek, és egy történet

Már  meséltem  róla, hogy van egy gyógytea keverék amit mi állíttattunk össze egy recept alapján  nagyon jó be vált.  Most szeretném, itt megosztani , hátha van olyan  akinek szintén szüksége van  rá.

 A  párom több mint  két éve insulinos cukorbeteg  lett.  Mivel olyan egyéniség,  hogy szereti  karbantartani az egészségét  mindenféle gyógymódot és vitamint, egyéb  készítményeket kipróbál. Ö erre költ ( ez a szenvedélye )  Így aztán mikor  megbetegedett, nehezen fogadta el , hogy mindjárt injekcióra  állították  be.Ezért elkezdet  keresni olyan szert  ami segíti a vércukor szintjét karban (rendben)  tartani.
Titkon abba bízott, hogy majd nem  kell inzulint adnia naponta  4x, hát  még  nem tart ott. Viszont mikor  2008 - ban  beállították erre a gyógyszerelésre 26NE és 32NE inzulint ( kétfajtát )  napi  4X adott be  magának. Most úgy áll a dolog, hogy annak az akkori mennyiségnek a  felét adja csak  12NE és 18 NE ad  be magának, a vércukor értéke nem túl magas  5 - 7 között van ( mozog), annak  függvényében , hogy  hogyan  étkezik.

   Ezt  találta egy internetes fórumon: Most  bemásolom ide

Sziasztok!   (Canadai magyarok fórumán olvastam....)
Egy kedves ismerőstől kaptam egy tea receptet, ami cukorbetegségre jó. Ki van próbálva, a férjem cukorszintjét rövid idő alatt normál szintre csökkentette, ami azelőtt se a gyógyszerekkel, se a híres György-teával nem sikerült.

Íme a recept:


CUKORTEA:
  • szederlevél 50g
  • fehérbabhéj 100g (!!)
  • fekete áfonyalevél 50g
  • zsályalevél 50g
  • kecskerutafű 50g
  • gyermekláncfűgyökér50g
  • tarackgyökér 50g
  • borsmentalevél 50g
  • bojtorjángyökér 50g
  • édeskömény 50g 

Egy nagy tálban összekevered a teafüveket. Egy púpos evőkanálnyit leforrázol fél liter vízzel.
25 percig áll. 
Iszogatod egész napra elosztva.


FONTOS: reggelente beveszel egy MEGAKRÓM tablettát (ezt is bioboltban v. gyógynövényboltban kapod meg).
Így együtt a kettő (tea+Megakróm) nagyon jól rendezi az inzulinszintet,beáll a jó vércukorszint.

Ha beválik,akkor emeld az adagot:tehát egy liter teát csinálj 2 púpos evőkanál teafűvel. (A Megakrómból egyet kell éhgyomorra).

Megjegyzem, Megakrómot nem kaptunk, ezért egy másik krómkészítményt használunk. Egy liter teát készítek minden nap, és azt a férjem napközben megiszogatja. Minden ízesítés nélkül. Javaslom, akinek hasonló problémája van, próbálja ki, megfizethető, beszerezhetők az alapanyagok, egy próbát megér!
 Hát  megpróbáltuk   2009- ben valamikor februárban  kezdtünk  hozzá, először elég nehezen  kaptunk meg  minden  hozzávalót, végig  kellett  járni több üzletet is, hogy összetudjuk  szedni. Később találtam egy üzletet ahol az összes hozzávalót  megrendelték, azóta is  erről a helyről szerezzük  be.  ( internetes  hálózaton  keresztülrendelik meg nekünk)  Ez a mennyiség akkora adag,  hogy KB 3- 4 hónapig  elég.

 Teakészítésről néhány fotót  is készítettem
 A párom egész  nap ezt issza egész  jól megszokta,  este  elkészíti, a munkahelyére is viszi magával.   1 l -t készít naponta .
 Természetesen szedi  hozzá reggelente a Megakróm Tablettát is.  ( Króm  tablettát,  nagyon sok félét  lehet  kapni szinte mindegyik jó)
Megkóstoltam én is a teát, szerintem érdekes íze van  meg lehet inni ízesítés nélkül is .












Ez  lett abból  hogy egy próbát  meg  ér
 Az elkészített  tea
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...