Sajtos_ Rúd (sajtos rudacskák)
Ezt a kis receptet szeretném ajánlani nektek bármilyen bulira, partira, és az ünnepi asztalra. Erre aztán lehet sörözni ! Igazi kínáló ínyencség.
hozzávalók:
- 40dkg liszt ( vegyesen rétesliszt és sima liszt)
- 2 db tojássárgája
- 1 ráma margarin (25dkg)
- 1 cs sütőpor
- 15- 20 dkg trappista sajt (reszelt sajt)
- ½ kis pohár tejföl (1,5dl)
- 1 kk. só, ízlés szerint köménymag
Elkészítés:
A lisztet a sajttal összekeverjük, és elmorzsoljuk a margarinnal.
Az egészhez hozzáadjuk a sót és a sütőport a tojássárgáját, és annyi tejfölt,
Hogy a tésztát összetudjuk gyúrni. Ha a tészta összeállt egy kis ideig pihentetni érdemes.
Majd kicsit lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.(Kb. 1cm – re)
Tetejét megkenjük egy egész tojással (vagy felvert tojásfehérjével) erre trappista sajtot szórunk és ízlés szerint köménymagot ( esetleg sót)
Derelyevágóval ( v. késsel) 2cm-es csíkokra vágjuk. Közepes meleg sütőnél világosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá !itt is megtalálható ez is az én receptem lakoma oldalan
még 2007- ből A baráti kör oldaláról került oda.