2010. augusztus 7., szombat

Érik a a szilva


- szeretnék készíteni valamilyen szilvás süteményt, keresgetek a receptek között,
de nem tudom ..?
Milyen is legyen valójában, olyan szeretnék ami hamar elkészül. 

Akkor legyen szilvás lepény első neki futásra.









Egyszerű fahéjas szilvás lepény
 (saját recept )
Hozzávalók:
  • 2 tojás,
  • 25 dkg cukor
  • 5dkg. margarin  ( ráma )
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 evő kanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg kimagzott szilva         








     Elkészítés:       

              
    A tojássárgáját a cukorral, zsiradékkal összekeverem és hozzá adom a tejet.
    Ezután az egészet Turmix keverővel összekeverem, majd hozzáadom ,
    a sütőporral összekevert lisztet,  és  a 2 evő kanál  őrölt fahéjat
    rövid ideig ezt is keverem, majd a tojásfehérjét felverem  habnak és óvatosan
    hozzákeverem  a tésztához , hogy ne törjem össze.A masszát kb.25x40cm tepsibe teszem, előtte a tepsit vékonyan bekenem zsiradékkal és kilisztezem. ( vagy sütőpapírral kibélelem).
    A  kimagozott  szilvát összedarabolom,  es a tészta tetejére rakom
    A tésztát előmelegítet sütőben ( 180°c)- on Kb. 25  - 30 percig  sütjük




    Jó étvágyat  hozzá !



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...