Néhány recept a Húgom konyhájából

A húgom nagyon jó főz, nagyon ízlenek amit készíteni szokott, mikor vendégül látja a családot ünnepi alkalmakkor.
Ezért most az Ő receptjeiből hoztam néhányat nektek
Íme a lista:

    * Görög saláta
    * Sertéstarja sték módra
    * Stíriai metélt






Görög saláta

 Hozzávalók
  •     4- 5 szem Paradicsom
  •     1  db kígyó vagy 3-4 uborka
  •     4 -5 db olíva bogyó ízlés  szerint
  •     1 db Kaliforniai paprika  ( de helyettesíthető  fehérhúsú édes  paprikával is )
  •     1 cs  saláta öntet  Tstatiski vagy görög ( Knorr vagy  Kottányi)
  •     1 csomag feta jelegű sajt /pl : Krém fehér sajt ( sólében  érlelt zsíros sajt ) /
  •     3 - 4 dl joghurt
  •     2 - 3  evő kanál olíva olaj

 Elkészítés:
 A zöldség féléket  megfelelően apróra daraboljuk, a sajtot apró kockára vágjuk. Majd elkészítjük a saláta öntettet. Majd az egészet összekeverjük
 Az összeállítás után hűtő szekrénybe tesszük néhány órára
 Tálalási javaslat:
 Hideg sültekhez fogyasztjuk

Sertéstarja Steak módra
 (sült hús)
Hozzávalók:
  •          1 kg sertéstarja
  •          1 fej vöröshagyma
  •          fűszerek:: vegeta  fokhagyma só helyett  használhatunk
  •          3 gerezd  apróra zúzva  sóval  összekeverve
  •          grill fűszerek – grill só
  •          ½ dl olíva  olaj ( 4 – 4  evő  kanál )
  •          sütő zacskó,  ( sütő fólia gazdaságosabb )
Elkészítés:
 A hús vékonyra szeleteljük, vagy vékonyan ki verjük
 A vöröshagymát, apróra vágjuk és a többi hozzávalóval együtt az olíva olajjal összekeverjük és bepácoljuk vele a húst.
 Egy éjszakára hűtőbe tesszük
 Másnap 200  C fokon  sütő zacskóban  ( sütő  fóliában ) megsütjük.

 Jóízű omlós hús kapunk. Jó étvágyat hozzá
 Megjegyzés:
A grill fűszereket – grill sót helyettesíthetjük saját ízlésünknek meg felelő fűszerekkel is  

( só és fűszerek) én sem  használok grill sót




Stíriai metélt
Hozzávalók
  •  50. dkg túró
  •  30 dkg liszt
  •  1 tojás   (egész)
  •   vaníliás  cukor
  •  1 mokkás kanál  só ( csipet só )
-  ebből gyúrt tésztát gyúrunk
 A meggyúrt tésztát 1/2cm vékonyra nyújtjuk metélt tésztához hasonlóan feldaraboljuk,
(ötlet: derelye vágóval feldaraboljuk)
1. - Majd sós vízben kifőzzük  és hideg víz alatt  lehűtjük
2. - Közben  elkészítjük a mártást, amit hozzá keverünk,
3. -  majd a tojásfehérjét  külön fölverjük, végül azt is   hozzáadjuk.
  Mártás:
  •  4 – 5 dkg  vaj
  •  3 tojás sárgája
  •  2 evő kanál tejföl
  •  1 citrom héja
  •  cukor ízlés szerint 
  • Én diétás édesítővel készíttetem el( mit a gyógyszertárban  lehet beszerezni )
Ezt együtt kikeverjük
  1.  .Majd a kész  kifőtt tésztához adjuk, amit előzőleg  kifőztünk
  2.  majd a 3  tojás  fehérjét  külön felverjük  kemény habbá  és ezt is hozzáadjuk- hozzá keverjük   az előző leírt módon
  3.   Sütés: Tepsi előkészítése  zsírozás , zsemlemorzsát (szórunk) teszünk  bele
 Előmelegített sütőbe 20-30percig sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...