A húgom nagyon jó főz, nagyon ízlenek amit készíteni szokott, mikor vendégül látja a családot ünnepi alkalmakkor.
Ezért most az Ő receptjeiből hoztam néhányat nektek
Íme a lista:
* Görög saláta
* Sertéstarja sték módra
* Stíriai metélt
Görög saláta
Hozzávalók
Elkészítés:
A zöldség féléket megfelelően apróra daraboljuk, a sajtot apró kockára vágjuk. Majd elkészítjük a saláta öntettet. Majd az egészet összekeverjük
Az összeállítás után hűtő szekrénybe tesszük néhány órára
Tálalási javaslat:
Hideg sültekhez fogyasztjuk
Sertéstarja Steak módra
(sült hús)
Hozzávalók:
A hús vékonyra szeleteljük, vagy vékonyan ki verjük
A vöröshagymát, apróra vágjuk és a többi hozzávalóval együtt az olíva olajjal összekeverjük és bepácoljuk vele a húst.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük
Másnap 200 C fokon sütő zacskóban ( sütő fóliában ) megsütjük.
Jóízű omlós hús kapunk. Jó étvágyat hozzá
Megjegyzés:
A grill fűszereket – grill sót helyettesíthetjük saját ízlésünknek meg felelő fűszerekkel is
( só és fűszerek) én sem használok grill sót
Stíriai metélt
Hozzávalók
A meggyúrt tésztát 1/2cm vékonyra nyújtjuk metélt tésztához hasonlóan feldaraboljuk,
(ötlet: derelye vágóval feldaraboljuk)
1. - Majd sós vízben kifőzzük és hideg víz alatt lehűtjük
2. - Közben elkészítjük a mártást, amit hozzá keverünk,
3. - majd a tojásfehérjét külön fölverjük, végül azt is hozzáadjuk.
Mártás:
Ezért most az Ő receptjeiből hoztam néhányat nektek
Íme a lista:
* Görög saláta
* Sertéstarja sték módra
* Stíriai metélt
Hozzávalók
- 4- 5 szem Paradicsom
- 1 db kígyó vagy 3-4 uborka
- 4 -5 db olíva bogyó ízlés szerint
- 1 db Kaliforniai paprika ( de helyettesíthető fehérhúsú édes paprikával is )
- 1 cs saláta öntet Tstatiski vagy görög ( Knorr vagy Kottányi)
- 1 csomag feta jelegű sajt /pl : Krém fehér sajt ( sólében érlelt zsíros sajt ) /
- 3 - 4 dl joghurt
- 2 - 3 evő kanál olíva olaj
Elkészítés:
A zöldség féléket megfelelően apróra daraboljuk, a sajtot apró kockára vágjuk. Majd elkészítjük a saláta öntettet. Majd az egészet összekeverjük
Az összeállítás után hűtő szekrénybe tesszük néhány órára
Tálalási javaslat:
Hideg sültekhez fogyasztjuk
Sertéstarja Steak módra
(sült hús)
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 1 fej vöröshagyma
- fűszerek:: vegeta fokhagyma só helyett használhatunk
- 3 gerezd apróra zúzva sóval összekeverve
- grill fűszerek – grill só
- ½ dl olíva olaj ( 4 – 4 evő kanál )
- sütő zacskó, ( sütő fólia gazdaságosabb )
A hús vékonyra szeleteljük, vagy vékonyan ki verjük
A vöröshagymát, apróra vágjuk és a többi hozzávalóval együtt az olíva olajjal összekeverjük és bepácoljuk vele a húst.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük
Másnap 200 C fokon sütő zacskóban ( sütő fóliában ) megsütjük.
Jóízű omlós hús kapunk. Jó étvágyat hozzá
Megjegyzés:
A grill fűszereket – grill sót helyettesíthetjük saját ízlésünknek meg felelő fűszerekkel is
( só és fűszerek) én sem használok grill sót
Stíriai metélt
Hozzávalók
- 50. dkg túró
- 30 dkg liszt
- 1 tojás (egész)
- vaníliás cukor
- 1 mokkás kanál só ( csipet só )
A meggyúrt tésztát 1/2cm vékonyra nyújtjuk metélt tésztához hasonlóan feldaraboljuk,
(ötlet: derelye vágóval feldaraboljuk)
1. - Majd sós vízben kifőzzük és hideg víz alatt lehűtjük
2. - Közben elkészítjük a mártást, amit hozzá keverünk,
3. - majd a tojásfehérjét külön fölverjük, végül azt is hozzáadjuk.
Mártás:
- 4 – 5 dkg vaj
- 3 tojás sárgája
- 2 evő kanál tejföl
- 1 citrom héja
- cukor ízlés szerint
- Én diétás édesítővel készíttetem el( mit a gyógyszertárban lehet beszerezni )
- .Majd a kész kifőtt tésztához adjuk, amit előzőleg kifőztünk
- majd a 3 tojás fehérjét külön felverjük kemény habbá és ezt is hozzáadjuk- hozzá keverjük az előző leírt módon
- Sütés: Tepsi előkészítése zsírozás , zsemlemorzsát (szórunk) teszünk bele
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése