2010. augusztus 17., kedd

palacsinta almával

Almapalacsinta 
Gyermek koromban emlékszem a palacsinta tésztába sült almára,
sajnos nem  tudom , hogyan is  készült
Már rég tervezem  hogy hasonlóval szívesen megpróbálkoznék
 Olvastam valahol ezt a receptet, első próbálkozásra is remekül sikerült
 

hozzávalók:
  • 25dkg liszt,
  •  3dl tej,   
  • 1/2 e.k. cukor,
  •  késhegynyi só,
  • 2 tojás, 
  • 3  db  közepes alma
A hozzávalókkal sűrű palacsinta tésztát készítünk.
Az almát negyedekbe vágjuk, megpucoljuk a magházát eltávolítjuk, és  vékonyan felszeleteljük. Majd megforrósítjuk az olajat, és úgy járunk el mit amikor palacsintát sütünk, A  a palacsinta sütőt megmelegítjük, tesszük  bele  egy e. k étolajat, megforrósítjuk, majd egy merőkanál tésztát helyezünk a forró serpenyőbe. A tésztát megpakoljuk almadarabokkal és mint két felét megsütjük.
Ebből az adagból 7- 8 db  lesz.
Fahéjas  cukorral tálaljuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...