2010. augusztus 11., szerda

Prézlis karfiol



Karfiol másként
Prézlis karfiol







Hozzávalók:
  • 80 dkg karfiol
  • 5 dkg margarin (vaj)
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 1 e.k. liszt
  • 1 egész tojás
  • 5 -10dkg reszelt reszelt trappista sajt
  • só és vegetta

Elkészítés:
A karfiolt sósvízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne följön szét.
A morzsát a margarinon világosra pirítjuk, és a karfiolt beleforgatjuk. Majd az egészet tűzálló tálba (jénaiba) tesszük. A tejfölhöz hozzáadunk egy evőkanál lisztet és a tojást jól elkeverjük ,és ezt a karfiolra öntjük. Ízesítjük sóval és vegetával. A tetejére sajtot reszelünk. Közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...