Nem is ez a lényeg, hanem akkor ettem először ilyen, felkeltette a kíváncsiságomat,ott nagyon remekül készítették el. Az ízét talán még most is emlékezetembe őrzöm Cukkinis csirkemellet ettünk. A receptjét sokáig kerestem, próbáltam kísérletezni, aztán valahogy még is rátaláltam több változatra is. Ez a recept közelíti meg a legjobban. Már régóta, készülök, hogy ezt is feltegyem ide a blog-ba. Ez fantasztikus, hogy ennyi mindent lehet cukkinivel készíteni
. Én nagyon szeretem, most az elkészítésének folyamatát örökítettem meg azért, mert csodálatos dolognak tartom. Én aki a hagyományos konyha híve vagyok,erre soha nem gondoltam.
Cukkinis csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg csirke mellfilé
- 3 db zsenge cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 1 csokor kapor
- só
- bors
- pici liszt ( 1 evőkanál)
- olívaolaj (étolaj )
A húst kockákra vágom, a cukkinit félbevágom, majd szeletelem. Egy nagyobb serpenyőben megmelegítem az olajat, beleteszem a
csirkemellet, fehéredésig sütöm. Majd hozzáadom a cukkinit,
és ha már félig megpuhult, rászórok kb.
1 evőkanál lisztet. Felengedem tejszínnel, belenyomom a fokhagymát, sózom és borsozom, megszórom az aprított kaporral.
Egy kicsit másképp
Én előszö a kaprot, a foghagymát adtam hozzá, az örölt bors majd nem kimaradt. Azt tapasztaltam hogy a sózással vigyázni kell , legalább is ennél az ételnél nekem, mert már töbször előfordult , hogy nekem kicsit sós volt. Nem vagyok mester szakács, lehet hogy ide, nagyon kevés kell. Ezt még ki kell tapasztalnom. De szerintem, a lisztel is vigyoznom kell legközelebb, most egy pupos evő kanállal adtam hozzá. a receptben egy két dolog nincs pontosítva. Az oliva olaj helyet én napraforgó olajat használtam azzal még nem probáltam ki..
Néhány percig fent hagyom a tűzzön, és már el is készült.
Párolt rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!