2010. augusztus 26., csütörtök

A csirkemell és a cukkini

 Történt egyszer régen, egy kirándulás  alkalmával akciós menüt ettünk, ahogy a mai napig is  szoktuk ez  már  több  mint 2 éve  volt. Veszprémbe voltunk, van egy  hely ahol rendszeresen étkezünk.  Erről majd  legközelebb  talán  valamikor írni  fogok.
Nem is ez a lényeg, hanem akkor ettem először ilyen,  felkeltette  a kíváncsiságomat,ott nagyon  remekül készítették el. Az ízét talán még most is emlékezetembe őrzöm  Cukkinis csirkemellet ettünk. A receptjét sokáig  kerestem, próbáltam kísérletezni,  aztán valahogy még is  rátaláltam több változatra is. Ez a recept közelíti meg a legjobban. Már régóta, készülök,  hogy ezt is feltegyem ide  a blog-ba.  Ez fantasztikus, hogy ennyi mindent lehet  cukkinivel  készíteni

. Én  nagyon szeretem,  most az elkészítésének folyamatát örökítettem  meg azért, mert csodálatos dolognak tartom. Én  aki  a hagyományos konyha  híve vagyok,erre soha nem  gondoltam.

Cukkinis csirkemell
Hozzávalók:
  •  40 dkg csirke mellfilé
  •   3 db zsenge cukkini
  •   3 gerezd fokhagyma
  •   3 dl tejszín
  •   1 csokor kapor
  •   só
  •   bors
  •    pici liszt  ( 1 evőkanál)
  •   olívaolaj  (étolaj )
 Elkészítés:


A húst kockákra vágom, a cukkinit félbevágom, majd szeletelem. Egy nagyobb serpenyőben megmelegítem az olajat, beleteszem a





csirkemellet, fehéredésig sütöm. Majd hozzáadom a cukkinit,



és ha már félig megpuhult, rászórok kb.
1 evőkanál lisztet. Felengedem tejszínnel, belenyomom a fokhagymát, sózom és borsozom, megszórom az aprított kaporral.
 Egy kicsit  másképp
 Én előszö  a kaprot, a foghagymát adtam  hozzá, az örölt  bors majd nem kimaradt. Azt tapasztaltam  hogy a sózással vigyázni  kell , legalább is ennél az  ételnél nekem, mert már töbször előfordult , hogy nekem kicsit sós  volt. Nem vagyok mester szakács, lehet  hogy ide, nagyon  kevés  kell. Ezt még  ki kell   tapasztalnom. De szerintem, a lisztel is vigyoznom  kell legközelebb, most egy pupos  evő kanállal adtam hozzá. a receptben egy  két  dolog nincs pontosítva.  Az oliva olaj  helyet én  napraforgó olajat  használtam  azzal még nem  probáltam ki..
 Néhány percig fent  hagyom a tűzzön, és már el is  készült. 

Párolt rizzsel tálalom.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...