Valamikor régen kaptam egy receptet, de nagyon elkevertem, most arra gondoltam, hogy kipróbálnám, de nem találtam meg. Arról szólt valami lecsós darált hús ajánlott egy ismerősöm, kezdetem keresni itt az interneten, de nem akadtam nyomára. Ezért elhatároztam, hogy saját elképzelésem szerint próbálkozom. Mivel halottam már töltött krumpliról, és paradicsomról is. gondoltam ez így is lehetséges
A receptnek ezt a nevet adtam:
Lecsós rakott hús burgonyával és cukkinivel
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús ( sertés)
- 3 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 4-5 db paradicsom
- 3 db paprika
- 1 db cukkini (30- 40 dkg-os)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Kb. 1/2 dl étolaj
- só, vegetta, bazsalikom
- 8- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
A darált húst 2 fej vöröshagymával, kevés étolajon megpároljuk. ( a hagymát én elreszeltem) , de apríthatjuk apróra is.
A burgonyát megpucoljuk (hámozás) majd vékony karikára vágjuk,majd a cukkinit, a paprikát és a paradicsomot, a maradék vöröshagymát vékony karikára daraboljuk, a foghagymát összezúzzuk. Előveszünk egy tűzálló tálat, amit vékonyan kiolajozzunk. rétegezve belehelyezzük a zöldségeket. Én így raktam: burgonya, a párolt darált hús, a zúzott fokhagyma, majd a cukkini, paprika és paradicsom , és a vöröshagyma közben bazsalikom.
A rétegek közt sóztam és vegetáztam. ( talán lehetet volna rá egy kis őrölt borsot is , de majd ezt legközelebb kipróbálom) Mikor kész voltam a tetejét befedtem alufóliával és sütőbe tettem 45 percig, (közbe többször rá néztem)
Az egész levet engedet, és főtt a saját levében, Miután levettem a fóliát egy kanállal meglocsoltam a lével és még kb. 1/2 óráig sütöttem a leve nem sült el szaftos maradt, Majd a tetejére tettem a reszelt sajtot, ezt megpirítottam, Kb. ez még 5 perc volt. Az eredmény jól sikerült könnyű laktató ebédet kaptunk.