2010. augusztus 13., péntek

Uborka szezon

 Készítsünk kovászos uborkát!
Párom kedvence a kovászos uborka.

Hozzávalók: 
  •  só,
  •  meleg víz ,
  •  kevés cukor,
  • vöröshagyma,                
  • fokhagyma,
  • kapor, 
  • egy szelet pirított kenyér 
  • kicsit nagyobb uborkák
  •  ha  van akkor torma




Az uborkákat megfelelően  bevagdossuk és  egy nagyobb méretű üvegbe  tesszük, a hozzávalókkal együtt. Majd keresünk egy meleg napos  helyet.


Én  a konyha ablakba érlelem
Ez kb 2-3 nap szokott lenni, időjárástól függően.
 Amikor elkészül, ledobjuk  róla  a kenyeret , a levét leszűrjük  és  hűtőszekrénybe tesszük.

Igen  hamar elfogy, bár nekem  nem a kedvencem  mostanában.


Most nagyon jól  sikerült, sajnos tormám nem volt, és fagyasztott kaport  használtam hozzá



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...