Bodza szörp
- 100 dkg cukor ( 1kg )
- 2 db citrom
- kb 3,5 l víz
- Egy 5 l befőtes ( vagy 2 db 3l- es befőtes üveg)
- 20 szem citrom pótló tabletta
- kb 15 - 20 db bodza virág
-Majd ehültjük ezt a meleg szirupot.
-Közben a citromot karikára vágjuk és a befőttes üvegbe ( üvegekbe ) rakjuk bodza virággal együtt. .
-A a szirup meghűlt ráöntjük a bodzavirágra.
Világos napos meleg helyre tesszük néhány napig. Naponta megkeverjük, felkeverjük.
Kb a 4- 5 napon kiszedjük az üvegből és leszűrjük.
( Én most 6 napig hagytam benne, mivel nem volt túl jó idő. A konyha ablakban tartottam mivel a délutáni nap mindig oda süt ).
A bodza szörpöt elkészítettem diétás változatba is, a páromnak.
Patikai diétás édesítőszerrel ( Glukon cukor)
A cukor mennyiség a diétás cukorból 80 dkg volt.
A többi művelet ugyan az.
Sajnos csak egy 5l üvegem volt, így két 3 literes üveget is használnom kellett
Amikor leszűrtem, akkor még felhevitetem kb 80 C fokig, és egy kis kanál borkősavat adtam hozzá.
Azért , hogy ne forrjon meg , kicsit tovább eláljon.
Majd üvegekbe a töltöttem.
Nekem 2 x 3, 5 l szörp lett , szerintem jól sikerült.
Íme egy kis kóstoló.
Bodza szörp lásd itt is
A recept nem innét származik , de érdemes ezt is megnézni.
Patikai diétás édesítőszerrel ( Glukon cukor)
A cukor mennyiség a diétás cukorból 80 dkg volt.
A többi művelet ugyan az.
Sajnos csak egy 5l üvegem volt, így két 3 literes üveget is használnom kellett
Amikor leszűrtem, akkor még felhevitetem kb 80 C fokig, és egy kis kanál borkősavat adtam hozzá.
Azért , hogy ne forrjon meg , kicsit tovább eláljon.
Majd üvegekbe a töltöttem.
Nekem 2 x 3, 5 l szörp lett , szerintem jól sikerült.
Íme egy kis kóstoló.
Bodza szörp lásd itt is
A recept nem innét származik , de érdemes ezt is megnézni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése