Túró Rudi torta /Cukor betegeknek készült /
Az alap öltetett egy kolléganőmtől kaptam. Mesélte, hogy milyen édességgel lepte meg a családját egyik hétvégén. Ezért elhatároztam, hogy én is készítek hasonlót a páromnak, mivel kedvence a túrórúdi!
hozzávalók
Csokoládés vizes piskóta
A tésztához: / vizes piskóta alapot készítek /
18 dkg liszt vegyesen /Rétes liszt, sima liszt/
15 dkg diétás édesítő ( patikai cukor)
1 csomag sütőpor
2 e.k kakaó
3 db tojás
Őrölt vanília rúd
3 e.k víz
Az alap öltetett egy kolléganőmtől kaptam. Mesélte, hogy milyen édességgel lepte meg a családját egyik hétvégén. Ezért elhatároztam, hogy én is készítek hasonlót a páromnak, mivel kedvence a túrórúdi!
hozzávalók
Csokoládés vizes piskóta
A tésztához: / vizes piskóta alapot készítek /
18 dkg liszt vegyesen /Rétes liszt, sima liszt/
15 dkg diétás édesítő ( patikai cukor)
1 csomag sütőpor
2 e.k kakaó
3 db tojás
Őrölt vanília rúd
3 e.k víz
Túró krém hozzávalói
15 dkg diétás édesítő ( patikai diabetikus cukor)
őrölt vanília rúd
2 db citrom
2,5 dl növényi tejszín
50 dkg túró
1 dl tejföl
1 tasak Expressz zselatin ( dr Otker)
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
diétás csokoládé szerettem volna tenni de ne sikerült.
1 tábla tortabevonó étcsokoládé, 3 dkg margarin, ezt a használati utasítás szerint gőz felett, elkészítjük , és be vonjuk vele a tortánkat .
Elkészítés:
Csokoládés vizes piskótát készítünk 3 tojással és 3 e. k. vízzel .
A tojások sárgáját diétás édesítőszerrel habosra keverjük,közben hozzáadunk 3 evőkanál vizet. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaóport. Az őrölt vanília rudat, majd a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 15 perc alatt készre sütjük. 180 C fokon.
A túrókrémhez a hozzávalókat (a zselatin és a tejszín kivételével) jól kikeverjük..A citrom héját lereszeljük, a citromot félbe vágjuk , a magját eltávolítjuk, Ez után a citromot a mixer gépbe tesszük, teljesen apróra mixeljük ( aprítjuk) szinte gyümölcs pép lesz belőle . Majd ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a felvert tejszínhez hozzákeverünk egy tasak Expressz zselatint ( dr Otker), / ezt nem kell felmelegíteni , elég csak hozzákeverni, lásd : zselatin tasak útmutatója .
Majd ezt felvert tejszínt a kikevert túrókrémhez keverjük.
A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába.
Rákenjük a túrós krémet, az elkészített tortát 3 órára hűtőbe tesszük. (lásd zselatin tasak)
Majd kivéve a hűtő szekrényből leöntjük csokoládéval, és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
/ Én este készítettem el , a túró jól megszilárdult,nekem bevált a Dr Otker Expressz zselatin . amit egyszerűen , hidegen lehet használni nem kellett forró vízben feloldani ./
Én tapasztalatom és javaslatom:
A tortát készíthetjük hagyományos zselatinnal is .
Akkor, 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a 1 gr zselatint, Ha kihűlt a felvert tejszínhez keverjük, majd hozzáadjuk a túró krémhez.
A receptet a mind-megette receptes oldalon olvastam, ez alapján változtattam a recepten saját ízlésem szerint.
A receptnél talált megjegyzés :
Gyorsan össze lehet állítani, de több órát kell hűtőben tartani. A csokit nem szabad kenni rajta, mert az húzza magával a túrót. Én jó langyosan öntöm rá, és úgy forgatom, hogy mindenhol érje a csokoládé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése