2010. augusztus 8., vasárnap

Zöldborsós csirkeszárnya leves

Zöldborsóleves  alap
hozzávalók

Zöldborsós csirkeszárnya leves:

Hozzávalók:
 4 – 5 csirke szárnya
2-2 db sárga- és fehérrépa,
1/4 db  zeller gumó
20  dkg zöldborsó /mirelit/,
1 fej vöröshagyma, ( lereszelve ) + 1 egész fej vöröshagyma
petrezselyem zöld, /
2-3 e. k. étolaj,
1-2 evő kanál liszt ,
pirospaprika, (fűszerek) /ha van otthon: paradicsom, paprika
  izlés  szerinti leves tészta ezt  külön főzzük ki. 
 Én most grizgaluskával  készítettem el.

Elkészítés:
1.) húsleves alap
A csirkehúst feldarabolom és kb.2 l sós- vegetás- sós vízbe felteszem főzni,
 (tehetek bele esetleg még + 1fejvöröshagymát is egészbe + egész fekete bors,  paradicsomot zöldpaprikát , zeller zöldet)
2.) zöldborsóleves alap
1 fej hagymát apró kockára vágom vagy elreszelem, a répákat felkarikázom, a hagymát üvegesre párolom, majd hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a zöldborsót és meg párolom. Ha kész kicsi pirospaprikát és lisztet adok hozzá.
Ha a ha a hús megfőtt az egészet összekeverem.
Majd külön kifőzöm a levestésztát,
majd az egészet tálalom.
Jó étvágyat!!



Ezt a leves készíttem már2 db csirke far-háttal is  ez is  nagyon  jól sikerűlt, ízletes levest kaptam ezzel is.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet, szeretem az ilyen könnyű ételeket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...