Egyszerű rizses hús
(takarékos egytálétel) Ami a húslevesből megmaradt.
Vasárnap húslevest főztem csirke hátból
Az a helyzet, nem kedvencünk a főtt hús.
Előfordult hogy el sem fogyasztottuk,a főtt leveshúst.
Mivel célszerű minden lehetséges dolgot felhasználni.
Így rájöttem , hogy rizses húst is készíthetek belőle.
Ez az adag 2 személy részére elegendő.
Hozzávalók:
(takarékos egytálétel) Ami a húslevesből megmaradt.
Vasárnap húslevest főztem csirke hátból
Az a helyzet, nem kedvencünk a főtt hús.
Előfordult hogy el sem fogyasztottuk,a főtt leveshúst.
Mivel célszerű minden lehetséges dolgot felhasználni.
Így rájöttem , hogy rizses húst is készíthetek belőle.
Ez az adag 2 személy részére elegendő.
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirke háta, ( ami a húslevesben főtt)
- 1 tasak gyors rizs
- 2 evőkanál étolaj
- 2 merőkanál hús leves ( kb 1 dl húslé )
- 1 fej vöröshagyma ,
- 1 k. k. pirospaprika ( csemege fűszer paprika )
- Vegeta, őrölt fehér bors,
- szűkség szerint víz
A Csirke húst leszedjük a csontról, vöröshagymát felaprítjuk, úgy mint a pörkölt alapnál
A hagymát az étolajra teszem, és hozzá adom a főtt húst, és a két merőkanál húslevest, együtt
elkezdtem főzni KB 15 percig, közben hozzáadom a pirospaprikát és fűszerem ízlés szerint / bors,
vegettát (jelen esetben nem sóztam ) ,
Adhatunk hozzá még sűrített paradicsomot
( paprikát, és paradicsomot is ha van otthon,)
Ha szükséges akkor még vizet is adhatok hozzá megfelelő mennyiségben most kb. 1 dl víz volt.
Közben kifőzzük a tasakos előfőzött rizst is .
Adhatunk hozzá még sűrített paradicsomot
( paprikát, és paradicsomot is ha van otthon,)
Ha szükséges akkor még vizet is adhatok hozzá megfelelő mennyiségben most kb. 1 dl víz volt.
Közben kifőzzük a tasakos előfőzött rizst is .
- Elkészítési idő kb. 20 perc ( de nem mértem meg az időt )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése