2013. május 26., vasárnap

zöldséges alaszkai töke hal

 Már írtam  néhány  hete  , hogy  diétáznom  kell, így nagyon  nehéz kitalálni mi is  főzzek  hogy változatos  legyen .
 Néhány hete vásároltam mirelit alaszkai  natúr  töke  halat, ma úgy gondoltam  ebből  készítek valamit.  Az el képzelésem  az volt  , hogy majd találok  meg felelő receptet  hozzá .  Hát sajnos  ez nem  sikerült,
 Így több receptből  merítve ötletet, össze ollóztam  az én recept  variációmat.

 Zöldséges    burgonyás  jénaiban  készített   tőke hal 


  Hozzávalók

  •  40 dkg  fagyasztott  alaszkai  tőke  hal  filé
  •   70- 80 burgonya
  •  1 sárgarépa
  •  1/ 6 db - ka  zeller  ( 5-10 dkg )
  •  1/ 4 vöröshagyma  (apróra fel darabolva)vagy reszelve
  • 1/2 dl  olíva olaj,
  • só,  őrölt fehér bors, Bazsalikom,  fokhagyma granulátum

 Elkészítés :
 A  halat  kiolvasztani, apró kockára feldarabolni., majd  befűszerezni, mértékkel  mindenből  csak  keveset tetem  hozzá. A burgonyát megtisztítani   vékony  karikára  vágni,  majd  a felét  a jénai tál  aljára  helyezni. Erre,  rá  kerül az előkészített  hal. Majd ismét befedni   a burgonya másik  felével ,  Közben  meg locsolni olíva  olajjal , ás  1/ 2  dl  vízzel . Meg sózni. Nekem  kevés volt a burgonyám ezért  menet  közben  még   hozzá adtam  egy sárgarépát  és  egy darabka  zeller gumót is , még  most  készül, bízom  benn  hogy jól  sikerül. 200 C  fokon  40 percig  készült.

 Ime el is  készült, nagyon ízletes lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...