Almás _ pulyka mell fedeles jénai tálban készítve.
hozzávalók:- 4 db alma ( Jonatán , v Idared,)
- 40 dkg Pulyka mell filé
- 1 e.k olíva olaj
- 1/ 2 dl víz
- 1 mokkás kanál só
- Fűszerek: vegeta , fahéj, szerecsendió,
Elkészítés:
A pulykamell filét vékonyra felszeljük , jól kiklopfoljuk, fűszerezzük, olíva olajjal bepácoljuk. majd vékonyra felszeleteljük olyan tokány módjára .
Ezt követően 4 db almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk vékonyan fel szeleteljük, 2 db almát a jénai tál aljára helyezünk. Majd ráhelyeztük az előkészített pulyka mellet és ez után a maradék almával beborítjuk. Esetleg még őrölt fahéjjal ízesíthetjük. 1/2 dl vizet öntünk rá, és rá helyezzük a jénai tál fedelét.
Közepes 200 C fokos sütőben el készítjük, el készítési idő 45 perc.
Burgonya pürét készítünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése