Paradicsomos tonhalas penne sajttal
A penne tészta egy másik változatban készült,
Olvastam nem régiben arról hogy paradicsomos pennét sokféleképpen készíthetjük. pl halkonzervvel is. így Én is megpróbálkoztam vele. Az alap receptemet lásd itt , ezt bővítem ki .
a következő hozzávalókkal:
-tonhal konzerv, -vöröshagyma,- olíva bogyó.
Ugyan úgy készült mint a másik, csak ezekkel a hozzávalókkal is.
Hozzávalók
- 1doboz darabolt paradicsom konzerv (400g)
- 1 cs (500g) tollhegy tészta ( penne tészta)
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 k..k bazsalikom
- 2-3 e.k. olíva olaj
- 1 doboz tonhal konzerv
- 1 kifej reszelt vöröshagyma
- ízlés szerint olíva bogyó ( kb 15- 20 szem) apróra összedarabolva
- sajt ízlés szerinti fajta és mennyiség (reszelve )
- 1 e.k. só ( főzővíz be)
Elkészítés:
A tésztát Kb.2 liter sós vízben megfőzzük. Közben a vörös hagymát forró Olíva olajban megpároljuk és fokhagymát összezúzzuk és ezt is hozzá adjuk. Majd az Olíva olajban megpároljuk (1- 2 percig)
ez után hozzáadjuk tonhal konzervet , majd rátesszük darabolt paradicsom konzervet.
Esetleg ha van (adhatunk hozzá még kb. 1dl paradicsom ivólevet ( ez most elmaradt )
Ezzel együtt még néhány forraljuk percig, majd hozzáadjuk a bazsalikomot.
Ekkor már csak 1- 2 percig főzzük. Majd félre tesszük.
Közben reszelünk sajtot (ezt nagyobb lyukú,reszelőn javaslom.), ezt is félre tesszük.Ha a tésztánk meg főtt ( elég puha lett) kiszedjük a vízből, és a tonhalas paradicsomhoz adjuk .
tálalási javaslat: Reszelt sajttal tálaljuk
nagyon ízletesre sikerült, máskor is elkészítem.
2 megjegyzés:
Ez biz'a finom. Nálunk is el szokott fogyni.
Kedves MJ Köszönöm a hozzászólást
Megjegyzés küldése