Már néhány napja elhatároztam, hogy valamilyen Epres tortát szeretnék készíteni. Receptek közt kezdtem keresgélni vajon milyen is készítsek.
Eper joghurtos tortára
esett a választásom.
Epres joghurttorta
Hozzávalók:
tészta ( piskóta alap)- 4 tojás
- 4 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 1 sütőpor
A töltelékhez:
- 2 nagy pohár natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 kanál cukor ízlés szerint ( diétás cukrot adtam hozzá)
- 1citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- kb. 80dkg eper
- 1 cs étkezési zselatin
- 1 dl víz
Elkészítés:
Sütőpapírral kibélelt tortaformában 4 tojásos piskótát sütünk. Ha elkészült, borítsuk ki
rácsra, hogy kihűljön.
Amikor kihűlt, tegyük vissza a
tortaformába.
- Az eper felét turmixoljuk le, (kb 40- 45 dkg ) / Én ügy törtem össze villával/, ízesítsük vaníliás cukorral,
cukorral, citromlével, citromhéjjal, tegyük bele a joghurtot.
- Az eper másik felét daraboljuk el tetszés szerint ( én karikára vágtam fel. ), és tegyük a tésztalapra.
-A joghurtos krémet langyosítsuk meg, közben egy kis lábosban olvasszunk fel a zselatint kb. 1 dl vízben. Ha már gyöngyözik, keverjük bele a joghurtkrémbe, majd az egészet öntsük a tortaformába.
- A tortaformát egy éjszakára tegyük hűtőbe, ez idő alatt meg fog dermedni.
Reggel: másnap :
A tetejét díszítsük pár szem eperrel
és vonjuk be tortazselével.
a tortazselét a szokásos módon készítjük lásd a csomagoláson
Tálalhatjuk tejszínhabbal, de anélkül is nagyon finom!
- Az eper másik felét daraboljuk el tetszés szerint ( én karikára vágtam fel. ), és tegyük a tésztalapra.
-A joghurtos krémet langyosítsuk meg, közben egy kis lábosban olvasszunk fel a zselatint kb. 1 dl vízben. Ha már gyöngyözik, keverjük bele a joghurtkrémbe, majd az egészet öntsük a tortaformába.
- A tortaformát egy éjszakára tegyük hűtőbe, ez idő alatt meg fog dermedni.
Reggel: másnap :
A tetejét díszítsük pár szem eperrel
és vonjuk be tortazselével.
- 1 tasak torta zselé
- 1 dl víz + málna v. eperszörp 1/2 dl
- 2- 3 e. k. cukor
a tortazselét a szokásos módon készítjük lásd a csomagoláson
Tálalhatjuk tejszínhabbal, de anélkül is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése