Már írtam arról régebben, hogy nagyon sok újabb konyha
technikát tanulok a húgomtól. Mivel néhány évig Olaszországba élt, így meg ismerkedett egy kicsit az olasz konyha
néhány receptjével.
Amit az óta is alkalmaz., így Én is újabb ízeket ismerhetek
meg nála, új recepteket tanulhatok tőle.
Most is ez történt, többször ettem már nála penne tésztát annak is több változatát. Mint pl. egyik közülük a paradicsomos penne . Amit most elkészítettem Az ö elmondása alapján. Már tudom, hogy ennek az ételnek több
változata is ismert.
Most az enyémet itt közzé teszem.
Melyek a
Pardicsomos penne 1.
címet adom. hozzávalók:
- 1doboz darabolt paradicsom konzerv (400g)
- ½ cs (500g) tollhegy tészta ( penne tészta)
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 k..k bazslikom
- ( esetleg oreganot is adhatunk hozzá)
- 2-3 e.k. olíva olaj
- sajt ízlés szerinti fajta és mennyiség (reszelve )
- 1 e.k. só ( főzővíz be)
A tésztát Kb.2 liter
sós vízben megfőzzük. Közben a fokhagymát összezúzzuk és forró Olíva olajban
megpároljuk (1- 2 percig) Majd rátesszük darabolt paradicsom konzervet. Esetleg
ha van (adhatunk hozzá még kb. 1dl
paradicsom ivólevet ( én házi készítésű
ivólevet adtam hozzá).
Ezzel együtt még néhány forraljuk percig, majd hozzáadjuk a bazsalikomot.
Ekkor már csak 1- 2 percig főzzük. Majd
félre tesszük.
Közben reszelünk sajtot (ezt nagyobb lyukú,reszelőn javaslom.), ezt is féle tesszük.Ha a tésztán meg főtt ( elég
puha lett) kiszedjük
a vízből
A tésztát az elkészített paradicsomhoz hozzá keverjük, és
hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot.
Nagyon egyszerű étel
, nagyon ízletes és gyorsan elkészül, sokféleképpen, több variációval
ízesíthetjük, amit majd én is ki fogok próbálni
Reszelt sajttal
tálaljuk !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése