Már régen késztetem el én is, a receptáramban volt fotóval együtt.
Elgondolásom van arról, hogy gyümölcsökkel is ki fogom próbálni, akkor majd beszámolok az eredményről is.
Nagyon egyszerű ez a recept, ezért szívesen ajánlom, palacsinta tészta az alapja.
Aludttejes kefires prósza
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 30 dkg liszt
- kb :1,5 dl tej + 1,5 dl víz
- 1 mokkás kanál só, 3 - 4 mokkás kanál cukor ( vagy más édesítő (cukorpótló))
- 2-3 evő kanál étolaj.
- Egy nagy pohár kefir (450 grammos)
Elkészítés:
Sűrű palacsinta tésztát készítünk a hozzávalókkal, majd bele keverjük a kefirt.
Én elektromos keverővel kevertem össze, mert így gyorsabb, egyszerűbb. Hamar meg van, majd előkésztetem egy nagyobb méretű tepsit ( én a gáz tepsit használtam, de lehet két kisebb tepsibe is elosztani a tésztát. (tepsi előkészítése: zsiradék kikeni + liszt meg szórni ez fontos, hogy könnyen kijöjjön esetleg sütőpapírral is meg próbálhatod én még nem próbáltam)
Közepes hőmérsékletű kb. 1/2 óráig sütjük, vigyázunk, ne hogy meg égjen. Világosra sütjük
megjegyzés:
A félreértések elkerülése véget, azt szeretném közölni, ezt a receptet megtalálhatjátok a gporálon egyik receptes oldalon :http://lakoma.gportal.hu/
a recept tőlem származik
3 megjegyzés:
Még nem ettem, de nagyon finom lehet
Kár, hogy a bolti tejből soha nem lesz aludttej. Persze kefírrel is isteni.
Hát igen az aludttej íze , csak már emlék marad, csak házi tejből lehetne igazi aludttejet készíteni:)
Most jó hogy gyermekkorunkban ismerhettük, az ízét, tudunk különbséget tenni
Megjegyzés küldése