Szilvás lepény kelt tésztából
Néhány éve ettem először ilyent, amikor családi munkán voltunk a húgom férjének szüleinél, mert akkor még akkoriban volt egy kis háztáji gazdaságuk, és nagyobb munkák alkalmával összefogott a család. Általában ilyenkor kukoricát szedtünk. A munkát meg előző napon, a család több féle étellel készült. Veronka néni nagyon jól süt-, főz ízletes ételek kerülnek ki a keze alól, akkor ettem először ilyen szilvás lepényt. Már néhány hete törtem a fejem azon, hogy hogyan is készítsem el a szilvás lepényt, akkor sütöttem a kevert tésztából. Most szombaton a húgoméknál voltunk látogatóban és megláttam a szilvás lepényt, meg kérdeztem, hogy készült a húgom csak legyintett rá, és azt mondta nagyon egyszerű, csak készítsek egy kelt tésztát. A szilvás lepény nagyon jól nézett ki, sajnos én csak sóvárogva néztem, mert nem tudtam belőle enni, mert problémám volt, (vigyáznom kellett, mert fájt a gyomrom) .A családunkban van olyan, akinek van néhány gyümölcs fája így hozzájutottunk nagyon jó ízű szilvához.
Ezért elhatároztam, hogy megpróbálok ismét szilvás lepényt készíteni, de most kelt tésztából.
A következő bejegyzésben olvashatjátok a receptet.
A recept hozzávalói egy gáz tepsi méretűre lett kikalkulálva. Nekem ez a lepény is jól sikerült.
2 megjegyzés:
Szuper lehetett :)!
Én meggyeset csináltam kelt tésztából, nagyon fini volt az is:)
szia:) Ami! Köszönöm a hozzászólást. Biztosan a meggyes is nagyon finom, majd egyszer azt is megpróbálom:) Talán most már könnyen tudom variálni is . Az alap tészta jól sikerült, csak a tölteléket kell változtatni
Megjegyzés küldése