Halkrém (szardíniából)
Hozzávalók:
- 1 db 125 g –os szardínia halkonzerv
- 5 dkg vaj
- ½ fej vöröshagyma
- ½ cirom leve
- 1 mokkás kanál őrölt fehér bors
- só ( 1 mokkás kanál ) ízlés szerint
- 1 evő kanál mustár
- 2-3 evő kanál majonéz
- 1 mokkás kanál szárított petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halkonzervet kiszálkátlanítjuk és összezúzzuk megturmixoljuk a f vöröshagymát
lereszeljük ( vagy olyan apróra daraboljuk, hogy könnyen turmixolható legyen
Majd sorban hozzáadjuk a következőket, a vajat, a citrom levét. és a többi hozzávalót.
a petrezselyem zöld lehet friss is
A hozzávalókat turmixszal vagy valamilyen más módszerrel. Krémesre keverjük. Majd ha
elkészült fogyasztás előtt kb. 1-2 orrára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek
Javaslom pirítós kenyérrel fogyasztani italnak citromos teát javaslok hozzá
lereszeljük ( vagy olyan apróra daraboljuk, hogy könnyen turmixolható legyen
Majd sorban hozzáadjuk a következőket, a vajat, a citrom levét. és a többi hozzávalót.
a petrezselyem zöld lehet friss is
A hozzávalókat turmixszal vagy valamilyen más módszerrel. Krémesre keverjük. Majd ha
elkészült fogyasztás előtt kb. 1-2 orrára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek
Javaslom pirítós kenyérrel fogyasztani italnak citromos teát javaslok hozzá
Jó étvágyat. Hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése